Riesling & Pinot Weeks

Dat onze sommelier Kees Verlaan een voorliefde heeft voor Duitse wijnen mag duidelijk zijn. Wie al eens bij Taste! heeft gedineerd en zich heeft laten verrassen met ons wijnarrangement, heeft dan ook vrijwel zeker van minimaal één Duitse wijn mogen genieten. Een veelgehoorde reactie bij het serveren van onze eigen Siener Taste! Riesling: “Riesling, dat is toch zoet?”.

Ja, Riesling is een druivenras dat zich er zeer goed voor leent om te worden gebruikt voor edel zoete wijnen. Zowel voor wijnen van de allerhoogste kwaliteit als voor eenvoudige wijnen die in de Nederlandse Horeca nog regelmatig worden besteld als een “moezeltje met ijs”. Hiermee wordt zowel de kwaliteitsregio Mosel, als Duitsland als wijnland, veel te laag gewaardeerd. Bovendien is een belangrijke eigenschap van de druif dat het een verfrissende zuurgraad heeft, waardoor er ook strakdroge wijnen van kunnen én worden gemaakt.

Om de Nederlandse culinaire lekkerbek vertrouwd te maken met wat Duitsland aan fantastische wijnbouw te bieden heeft, organiseert het informatiebureau voor Duitse Wijn jaarlijks de Riesling & Pinot Weeks. Dit jaar van 3 t/m 19 juni serveren we bij Taste! een 3 gangen menu, inclusief (Duits) wijnarrangement voor € 50,- p.p.. Kees heeft extra uitgepakt en een aantal zéér bijzondere Duitse pareltjes geselecteerd.

Voorgerecht

Hamachi | Escabeche | Wortel

Peter Siener | Pfalz | 2020 | Taste! Riesling 4.0

Hoofdgerecht

Anjou duif | Druif | Raapstelen

Weingut Rings | Pfalz | 2015 |“ Das kleine Kreuz“ | Merlot, St Laurent, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon

Dessert

Aardbei | Yoghurt | Basilicum

Pauly | Mosel | 2020 | Niederberg – Helden | Riesling | Auslese

Reserveren voor de Riesling & Pinot Weeks kan vanaf 13 mei via: https://www.heerlijk.nl/rieslingenpinotweeks